Brand Label

Versgesneden oplossingen voor uw gemak

De toenemende vraag naar gemaksproducten (convenience) is een belangrijke trend in de verse-groentesector en dient als katalysator voor het consumeren van meer groenten. Rijk Zwaan loopt daarbij voorop met een innovatief productaanbod dat is ontwikkeld om telers en verwerkers in staat te stellen superieure versgesneden oplossingen te bieden die voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten.

Specifieke eigenschappen

undefined
Vers en aantrekkelijk

Focus op alle aspecten na de oogst: zorgen voor een langere houdbaarheid, handhaven van een fris uiterlijk en voorkomen van verleppen, rotten, verkleuren en verbleken. Geef prioriteit aan aantrekkelijke texturen en smaken.

undefined
Eenvoudige verwerking en bewerking

Gewassen die zijn ontwikkeld voor robuuste prestaties: Onze rassen hebben eigenschappen als compacte bladnerven bij sla, een minder snelle roze verkleuring dankzij Knox™ en een opgerichte groeiwijze bij babyleafrassen. Die eigenschappen zorgen voor meer veerkracht bij het mechanisch oogsten, snijden en wassen.

undefined
Minder afval

Het uitbannen van voedselverspilling in de hele toeleveringsketen begint met een gezonder gewas met meer weerstand, bijvoorbeeld met Fusarium Defense bij sla, een verbeterde bruikbaarheid van afzonderlijke fruitsoorten, zoals bij meloenen, en een langere houdbaarheid, bijvoorbeeld met Knox™, waardoor consumenten langer kunnen genieten van een frisse salade.

Longer shelf life means less waste

De beste
versgeneden kwaliteit

Groenteverwerkingsbedrijven hebben veel belang bij het tegengaan van verspilling, het verlengen van de houdbaarheid, het vergemakkelijken van het bewerken en het zorgen voor een aantrekkelijk uiterlijk van groenten. In de internationale conveniencesector wordt Rijk Zwaan beschouwd als een innovatieve en oplossingsgerichte partner. Vooral bij sla is mechanisch oogsten een belangrijke trend die de behoefte aan bewerking in de fabriek wegneemt.
undefined

Een kwestie van
gezamenlijk beslissingen nemen

Het kiezen van het juiste ras is een gezamenlijk besluitvormingsproces. Via ons internationale netwerk van conveniencespecialisten wisselen wij actief kennis uit met onze partners. Voor een geslaagd eindproduct zijn technische aspecten net zo belangrijk als de kleur, smaak, geschiktheid om te wassen of houdbaarheid van een ras. Factoren zoals een hoge opbrengst en een arbeidsvriendelijk gewas spelen ook een grote rol.
Ik geef u graag meer informatie over Convenience.
undefined
Ik geef u graag meer informatie over Convenience.
Erik Hovens
Crop specialist