Over ons

Wij zijn Rijk Zwaan. Een groente- en fruitveredelingsbedrijf. Elke dag eten miljoenen mensen groenten en fruit die uit onze zaden zijn gekweekt.

Rijk Zwaan in een oogopslag

3.900+ medewerkers

in 30+ landen

30% naar R&D

van onze jaarlijkse omzet

25+ gewassen

meer dan 1500 groente- en fruitrassen

People first

Bij Rijk Zwaan komen mensen op de eerste plaats. Onze bedrijfscultuur speelt een belangrijke rol in alles wat we doen. Voor ons betekent dit dat we prioriteit geven aan het welzijn en de tevredenheid van medewerkers, klanten en stakeholders. Door een ondersteunende en inclusieve cultuur te creëren, streven we naar duurzaam succes en een positieve maatschappelijke impact.

Rijk Zwaan Nederland B.V.

Rijk Zwaan Nederland is het Nederlandse verkoopbedrijf van Rijk Zwaan: een internationaal groenteveredelingsbedrijf met ruim 3900 medewerkers in 30 verschillende landen (www.rijkzwaan.com/nl). We zijn gevestigd in het hoofdkantoor in De Lier, waar ook alle internationale activiteiten worden aangestuurd. Bij onze verkoopactiviteiten maken we dan ook optimaal gebruik van de kennis en het netwerk van de Rijk Zwaan groep. Tegelijkertijd hanteren we een lokale aanpak en spelen we in op typisch Nederlandse teelt- en marktomstandigheden.

Continue innovatie

Rijk Zwaan is een internationaal familiebedrijf in de groente- en fruitveredeling dat zaden levert aan telers in meer dan 100 landen.

Onderzoek vormt het hart van ons bedrijf. Wij kweken toekomstbestendige rassen, rekening houdend met klimaatverandering en steeds veranderende markteisen. Om het veredelingsproces te versnellen en voor zaden van hoge kwaliteit te zorgen, maken we gebruik van moderne technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), digitale fenotypering en datagedreven teelt. Dit stelt ons in staat om betere, duurzamere rassen te kweken met hogere opbrengsten en natuurlijke resistentie tegen plantenziekten voor telers en ketenpartners over de hele wereld.

Zaden aan het begin van de voedselketen

Rijk Zwaan ontwikkelt groente- en fruitrassen van hoge kwaliteit voor de professionele agri-foodsector. Als onafhankelijk familiebedrijf zijn we wereldwijd actief in meer dan 100 landen. Met meer dan 25 verschillende gewassen en ruim 1.500 rassen bieden we zaden van hoge kwaliteit aan telers over de hele wereld. Ons doel is om een breed assortiment van groente- en fruitrassen te bieden, zowel voor de hightech kas als voor de beschermde of vollegrondsteelt.

Maak kennis met ons

undefined
Groentezaden
Onze zaden vormen de basis voor gezonde en aantrekkelijke groenten. De wereldbevolking blijft groeien en de vraag naar voedsel neemt toe. Daarom staan onze teeltspecialisten en marketingspecialisten in nauw contact met de gehele groenteketen. We bespreken marktontwikkelingen, consumententrends en demografische verschuivingen om de juiste prioriteiten voor onze veredelingsprogramma's te identificeren. Hierdoor zijn wij in staat rassen te lanceren die oplossingen bieden voor diverse maatschappelijke uitdagingen.
undefined
Nieuws
Nieuwsoverzicht van Rijk Zwaan inclusief evenementen, verhalen en kennisdeling.
undefined
Oplossingen
Rijk Zwaan is van mening dat voor het behalen van de beste resultaten het gebruik van geschikte groenterassen en het beheersen van technische kennis absoluut noodzakelijk is. Ons werk stopt dus niet bij het leveren van zaden van de beste kwaliteit, maar draagt ook specialistische technische kennis, de nieuwste ontwikkelingen van Rijk Zwaan of trends op de agrarische markt over aan onze partners en boeren. In het bijzonder streven we er altijd naar om onze partners te begeleiden op de reis om producten naar boeren en eindgebruikers in het hele land te brengen.