Over ons

Rijk Zwaan Nederland B.V.

Rijk Zwaan Nederland is het Nederlandse verkoopbedrijf van Rijk Zwaan: een internationaal groenteveredelingsbedrijf met ruim 3900 medewerkers in 30 verschillende landen (www.rijkzwaan.com/nl). We zijn gevestigd in het hoofdkantoor in De Lier, waar ook alle internationale activiteiten worden aangestuurd. Bij onze verkoopactiviteiten maken we dan ook optimaal gebruik van de kennis en het netwerk van de Rijk Zwaan groep. Tegelijkertijd hanteren we een lokale aanpak en spelen we in op typisch Nederlandse teelt- en marktomstandigheden.

Belangrijke thuismarkt

Nederland blijft voor Rijk Zwaan een belangrijke thuismarkt. Vanwege de professionaliteit van de groentesector en het hoge niveau van de teelt introduceren we er veel van onze innovaties. Onze 17 gewasspecialisten beschikken over ruime kennis en ervaring op gebied van vollegrond- en substraatteelt. Op kantoor is de afdeling Sales Support het aanspreekpunt.  Op deze afdeling verzorgt men orderafhandeling, planning, informatievoorziening over beschikbaarheid en kwaliteit van zaden. Tenslotte houden enkele medewerkers zich bezig met lokale marketing en communicatie.

Onderzoek van Rijk Zwaan wijst uit: Veranderingen in verkoopkanalen deels structureel

De coronacrisis veroorzaakt een blijvende verschuiving in de verkoopkanalen van groente en fruit. Groentetelers en voedselverwerkende bedrijven uit de hele wereld zoeken naar wegen om zich aan te passen aan deze nieuwe situatie. Tegelijkertijd maken zij zich zorgen over de recessie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan uit De Lier onder ketenpartners en specialisten.

Lees dit verhaal

Familiebedrijf

Rijk Zwaan is voor circa 90% eigendom van drie families. Ongeveer 10% van de onderneming is via werknemersparticipatie in handen van een grote groep medewerkers. Rijk Zwaan was, is en zal altijd een zelfstandige onderneming blijven. We zijn er van overtuigd dat deze ondernemingsvorm de beste uitgangspositie biedt voor succes op korte en op lange termijn. Onze collega’s zijn loyaal en zeer gemotiveerd om producten en services te ontwikkelen met meerwaarde voor onze partners.

Maatschappelijke ambitie

Bij het ontwikkelen van nieuwe rassen en het leveren van topkwaliteit zaden is het noodzakelijk om continue te blijven innoveren. Jaarlijks besteden we 30 procent van onze omzet aan onderzoek en ontwikkeling. Deze voortdurende investeringen en onze gemotiveerde collega’s resulteren in een gezonde organisatie en een grote verantwoordelijkheid. Samen met onze partners willen we actief bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten.  

Bedrijfsfilm

Bekijk hieronder de trailer.

Meer

Lees meer over de activiteiten en standpunten van Rijk Zwaan op de corporate website.