Een gekrulde, open ijsbergsla

Crystal-sla, ontwikkeld door Rijk Zwaan, ziet eruit als een open ijsbergsla, met veel gekrulde, knapperige en sappige blaadjes. De sla wordt gekenmerkt door een zoete, knapperige bite, bevat veel compacte blaadjes met lichte bobbeltjes en gekrulde randen. Uit onze interne onderzoeken komen telkens weer de uitstekende prestaties van Crystal-sla op het gebied van smaak en verwerkbaarheid naar voren. Dat maakt het tot een ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige slarassen.

Oogst de voordelen van Crystal-sla

undefined
Innovatieve nieuwe slasoort

Crystal-sla is de naam van een serie open ijsbergslasoorten. De rassen beschikken over meer blaadjes die ook gelijkvormiger zijn. Dat biedt mogelijkheden voor de foodservicesector.

undefined
Talloze foodservice toepassingen

Deze decoratieve blaadjes zijn ideaal voor foodservice toepassingen met losse blaadjes, zoals sandwiches, burgers en hotpot, en vormen daarmee een perfect alternatief voor ijsbergsla.

undefined
Ideaal voor hydroteelt

Crystal-sla is de ideale knapperige slasoort voor teelt op water als krop en dicht gezaaid voor het machinaal oogsten van losse blaadjes.

undefined

Teelt in de grond,
op water en in plant factories

Crystal-sla is vooral geschikt voor CEA-omstandigheden (gecontroleerde teelt: hydroteeltproductie, intensief belichte gewassen en plantfabrieken) vanwege de volgende kenmerken: goed bestand tegen rand en strekking, biedt de knapperigheid van ijsbergsla in een snellere teeltcyclus en heeft een hoge opbrengst.
undefined

Ideaal slablad voor
warme gerechten

Deze decoratieve blaadjes zijn ideaal voor foodtoepassingen met losse blaadjes, zoals sandwiches en burgers, en zijn daarmee het perfecte alternatief voor ijsbergsla. Crystal-blaadjes doen het goed in combinatie met zowel zure als warme ingrediënten. Ze behouden daarbij hun textuur en knapperigheid. Dat betekent dat ze ook geschikt zijn voor de Aziatische hotpotmarkt.
Bent u op zoek naar vernieuwing in het slasegment?
undefined
Bent u op zoek naar vernieuwing in het slasegment?
Marc Celis
Crop specialist