Brand Label

Komkommergewassen bloeien op met de magie van Blue leaf

Planten verschillen van elkaar in de manier waarop ze zich kunnen verweren tegen ziekten en plagen. Bij Rijk Zwaan zijn we experts in het kweken van komkommerplanten met een sterke natuurlijke resistentie. Ze zijn te herkennen aan het Blue leaf-label. Deze unieke komkommers hebben een donker, blauwgroen gebladerte dankzij de extra chlorofyl. Die zorgt ervoor dat uw komkommergewassen langer gezond blijven. Ze vergelen bijvoorbeeld later in het geval van een infectie met het komkommerbontvirus (CGMMV: Cucurbit Yellow Stunting Disorder Virus).

De magie van Blue Leaf…

undefined
Bevordert fotosynthese

Blue Leaf-rassen hebben groenere bladeren dankzij extra chlorofyl. Die overvloed helpt ze met het efficiënter gebruik van licht tijdens de teeltperiode, wat zorgt voor een gezonder assimilatieproces in de plant.

undefined
Verbetert de weerstand van het gewas

Een groen gewas is actiever en daardoor beter in staat om te gaan met klimaatverandering en aanvallen van ziekten en plagen.

undefined
Verlengt het teeltseizoen

De planten blijven gezonder en productiever dankzij de sterkere wortels en beter evenwicht tussen de vegetatieve en generatieve groei.

undefined

De nieuwe standaard
voor elke komkommerteler

Rijk Zwaan heeft specifieke Blue Leaf-rassen ontwikkeld die voldoen aan de eisen van elk seizoen en elke productieregio. Of u nu een voorkeur hebt voor de lange komkommer, slicer, mini of de charmante augurk: onze Blue Leaf-rassen zijn verkrijgbaar voor verschillende soorten komkommers. Til uw gewasonderhoud naar een hoger plan door te kiezen voor een Blue Leaf-ras!
Ook weten of een Blue Leaf-ras iets voor u kan betekenen? Neem contact op met uw accountmanager.
general contact image
Ook weten of een Blue Leaf-ras iets voor u kan betekenen? Neem contact op met uw accountmanager.
Rijk Zwaan Nederland