XX | Hero | VI24 | News | Rijk Zwaan introduces first tomato varieties \ToBRFV

News - 13-12-2022

Rijk Zwaan introduceert eerste tomatenrassen met hoge resistentie tegen ToBRFV

Het Tomato Brown Rugose Fruit Virus of ToBRFV veroorzaakt grote economische verliezen in de tomatenteelt wereldwijd. Het onderzoeksteam van Rijk Zwaan heeft nieuwe, unieke genetica gevonden die resulteert in een hoge resistentie tegen ToBRFV.

HR ToBRFV - Rugose Defense

Al snel na deze ontdekking begonnen veredelaars resistente rassen te ontwikkelen in alle wereldwijde veredelingsprogramma's en deze rassen zowel intern als bij vooraanstaande telers uitgebreid te testen op hun economische waarde. Rijk Zwaan biedt telers nu de best presterende hybriden onder het Rugose Defense label, waaronder cocktail-, cherry tros en los-, trosmidden- en mini-pruim tomatenrassen.

Geschikt voor alle commerciële onderstammen

De tomatenrassen van Rijk Zwaan met een hoge resistentie tegen ToBRFV zijn te combineren met alle commercieel verkrijgbare onderstammen. Uit proeven is gebleken dat het onderstammenras Suzuka RZ sterk presteert in combinatie met zowel vatbare als resistente tomatenrassen.

Contact voor meer informatie

De komende periode zal Rijk Zwaan doorgaan met het introduceren van nieuwe rassen die geschikt zijn voor zowel de hightech als beschermde teelt. Rijk Zwaan bedankt alle telers die het bedrijf hebben gesteund bij het testen van de eerste hoge resistente tomaten voor de hightechteelt. Meer weten? Bezoek de Rugose Defense pagina  of neem contact op met uw teeltadviseur en bekijk de introductievideo hieronder.